Naslovnica Život Ograničenja u saobraćaju zbog polumaratona

Ograničenja u saobraćaju zbog polumaratona

263
Mostar; foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Na većini putnih pravaca saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u toku radovi.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama puteva uz riječne tokove i u kotlinama.

Na dionicama puteva gdje su u toku radovi saobraća se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja.

Sporije odvijanje saobraćaja zbog radova očekivati je na putevima M-17 Mostar – Jablanica (most Begića i Begovića), Buna – Tasovčići i Tarčin – Konjic.

Zbog radova na putu R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je saobraćaj za kamione i autobuse, dok se saobraćaj putničkih automobila obustavlja povremeno.

Zbog održavanja Mostarskog polumaratona, danas od 08:00 do 13:00 sati saobraćaj će biti obustavljen pojedinim gradskim ulicama u smjeru kretanja učesnika polumaratona. Smjer kretanja učesnika je Vojno – vrh Avenije – novi most – Dubrovačka – Kralja Zvonimira – Bulevar – most Hasana Brkića – Donja Mahala – Titova – Trg Musala – Lacina – Carinski most – Mepas Mall.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopštili su iz Operativnog centra civilne zaštite i vatrogastva HNK-a, pozivajući se na Auto moto savez u BiH.

(StarMo)