Naslovnica Izdvojeno Oglasio se i NS BiH: Nanesena šteta kompletnom fudbalu u BiH

Oglasio se i NS BiH: Nanesena šteta kompletnom fudbalu u BiH

446

Sarajevo — Povodom informacija koje su se jutros pojavile u medijima o istrazi koju sprovodi Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), a odnose se na sumnje u namještanje utakmica, saopštenjem za javnost oglasio se Nogometni savez BiH.

“Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine bezrezervno podržava akcije i aktivnosti svih agencija i tijela za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji, kako pojedinaca, tako i organiziranih grupa.

Snažno smo opredjeljeni i spremni pružiti svaku vrstu podrške i pomoći nadležnim državnim institucijama, kroz dostupnu dokumentaciju i informacije kojima raspolažemo, kako bi one što uspješnije radile na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji pojedinaca koji participiraju u radu fudbalskih organa i tijela.

Bez obzira na to što prve informacije govore da se radi o aktivnostima na nivou entiteta, koji statutarno i organizacijski imaju potpunu autonomiju u svome radu, ovom prilikom moramo istaći da je u ovom trenutku nanesena nemjerljiva šteta kompletnom fudbalu u Bosni i Hercegovini”, navodi se u saopštenju za javnost iz NS BiH.

(StarMo)