Naslovnica Život Oglasili se iz BH Telecoma: Neprihvatljivi uvjeti TV Nova BH…

Oglasili se iz BH Telecoma: Neprihvatljivi uvjeti TV Nova BH…

631
foto arhiva

Sarajevo — Jedinične cijene koje BH Telecom plaća gledanim stranim televizijama po jednom TV kanalu su neuporedivo, odnosno višestruko manje od cijene koja je dostavljena BH Telecomu za Nova BH kanal, kazali su za portal Faktor.ba iz ovog telekom operatera.

U ranijem saopćenju Nove BH navodi se kako su “BH Telecom, Eronet i M:tel odbili konkurentnu ponudu za distribuciju domaćeg TV kanala, iako istovremeno plaćaju velike iznose za distribuciju drugih, stranih sadržaja”, ali iz BH Telecoma negiraju ove navode i naglašavaju kako informacija da plaćaju velike iznose za distribuciju stranih TV kanala “nije tačna”.

BH Telecom, kako su nam objasnili, odbio je da plaća TV kanal Nova BH “zbog neprihvatljivih uvjeta koji su im dostavljeni dostavljeni”, a naglasili su i kako ostale domaće TV kuće ne naplaćuju distribuciju svog programa putem Moja TV.

“Domaći TV kanali od nas su ranije tražili da plaćamo distribuciju njihovog programa, ali takvi zahtjevi su do sada odbijani” – kazali su nam iz BH Telecoma.

“Želimo istaći da domaće medije posmatramo kao ključne partnere i sigurno smo jedan od većih oglašivača na domaćim televizijskim kućama, a s pojedinim televizijama sarađujemo i kroz koproducentske projekte” – dodali su.

(StraMo)