Naslovnica Mostar Oglasila se i SIPA: U Mostaru spriječili krijumčarenje Iračana

Oglasila se i SIPA: U Mostaru spriječili krijumčarenje Iračana

383
foto: arhiva - ilustracija

Istočno Sarajevo — Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak su u Mostaru lišili slobode jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinlo krivično djelo iz člana 189. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine “Krijumčarenje ljudi” i spriječili krijumčarenje četiri lica, državljana Republike Irak.

To je u srijedu prijepodne saopšteno iz SIPA-e.

“Postupajući po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici SIPA-e pretresli su putničko motorno vozilo kojim je upravljao osumnjičeni i tom prilikom otkrili četiri krijumčarena lica, te privremeno oduzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Osumnjičeno lice privedeno je u prostorije SIPA-e i nad njim se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine”, stoji u saopštenju.

Dodaje se kako su navedene aktivnosti provedene u saradnji sa Službom za poslove sa strancima i MUP-om Hercegovačko-nervetvanskog kantona.

Podsjećanja radi, nešto ranije MUP HNK je objavio da su pripadnici mostarske policije u utorak popodne u Vrapčićima kontrolisali vozilo marke Škoda, zbog sumnje da je vozač navedenog vozila pokušao da zaobiđe policijsku kontrolu u mjestu Salakovac.

“Na licu mjesta utvrđeno je da je vozilom upravljalo lice inicijala N.M. (1992) sa Ilidže, te da navedeni u vozilu ilegalno prevozi četiri migranta, državljanina Iraka.

Spomenuti su sprovedeni u terenski ured SIPA-e u Mostaru, a vozač je zadržan u prostorijama MUP-a”, saopšteno je u srijedu ujutro iz ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

(StarMo)