Naslovnica Mostar Odvoz smeća sa mostarskih ulica

Odvoz smeća sa mostarskih ulica

505

Mostar — U ponedjeljak ujutro počeo je odvoz smeća sa mostarskih ulica, nakon što je Građanska inicijativa “Jer nas se tiče” prethodno veče na društvenim mrežama saopštila kako privremeno prekida blokadu deponije Uborak.

Na pojedinim mjestima po gradu jutros se moglo vidjeti da su gomile smeća, koje su se bile nakupile oko kontejnera, uklonjene, dok su na nekim lokacijama bili vidljivi radnici i kamioni komunalnih preduzeća kako tovare otpad, koji se nakupio na trotoarima, pa čak i kolovozima.

Podsjećanja radi, Inicijativa “Jer nas se tiče”, koja okuplja mještane prigradskih naselja Bijelo Polje i Vrapčići oko deponije Uborak saopštila je sinoć kako ne mogu dopustiti da svi građani Mostara i okoline nastave ispaštati “zbog nesavjesnog gradonačelnika i nerada nadležnih koji se nisu pobrinuli za smeće na ulicama, za razliku od drugih opština”.

“Zbog toga smo, ISKLJUČIVO ZBOG GRAĐANA MOSTARA I OKOLNIH NASELJA, na sastanku članova udruženja, odlučili privremeno dozvoliti odlaganje otpada na deponiju na Uborku”, stoji u objavi Inicijative na njihovoj Facebook stranici.

Sada očekuju hitno uključenje HNK i Federacije BiH, koje je i obećano, te potpisivanje njihovih “realnih zahtjeva u što kraćem roku”.

(StarMo)