Naslovnica Život Oduzete cigarete i rezani duhan

Oduzete cigarete i rezani duhan

548

Banja Luka — U dvije odvojene akcije na putnoj komunikaciji Foča-Goražde oduzete su cigarete i rezani duhan u vrijednosti 54.500 KM, potvrđeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO).

Ovu robu su zaplijenili ovlašteni službenici UIO iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, iz Regionalnog centra Sarajevo, u saradnji sa službenicima MUP-a BPK, PU Goražde, prilikom kontrole dva vozila u mjestu Ustikolina.

“U skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva i Suda BiH privremeno su oduzeli 7.000 kutija cigareta (FM, Manchester, Corset i King) i 130 kg rezanog sušenog duhana”, saopšteno je u petak iz UIO.

Radi se o akciznim proizvodima koji su bili namijenjeni prodaji na ‘crnom tržištu’, jer nisu bili obilježeni akciznim markicama koje izdaje UIO, niti je postojala dokumentacija o porijeklu robe.

Protiv osoba kod kojih je pronađena i oduzeta navedena akcizna roba bit će podnijet izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

(StarMo)