Naslovnica BiH Oduzeta krijumčarena roba vrijedna preko 300 hiljada KM

Oduzeta krijumčarena roba vrijedna preko 300 hiljada KM

260

Tuzla — Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u operativnoj akciji kodnog naziva “Sektor”, na putnoj komunikaciji Tuzla-Kalesija oduzeli su raznu krijumčarenu tekstilnu i duvansku robu u vrijednosti od 304.000 KM.

Ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje prekršaja i krijumčarenja iz regionalnog centra UIO u Tuzli izvršili su privremeno oduzimanje predmeta od tri fizička lica sa područja RC Tuzla (Živinice, Banovići) za koje nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

Naime, ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju određenih privrednih subjekata izvršili su istovremenu provjeru prometa i porijekla roba na tri lokacije i tom prilikom pronašli 3.823 komada tekstilnih proizvoda količinu robe (majice, haljine, trenerke, pantalone) za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

Ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, Odsjek za provedbu propisa RC Tuzla u saradnji s policijskim službenicima MUP TK-a, Policijska stanica Zapad, na putnoj komunikaciji Tuzla-Kalesija izvršili su pretres kod dva lica. Tom prilikom pronašli su 3.800 paklica cigarete koje nisu bile obilježene na zakonom propisan markicama UIO, niti je za iste postojala zakonom propisana dokumentacija.

Vrijednost privremeno oduzete robe u ovim operativnim akcijama se procjenjuje na 304.000,00 KM.

(StarMo)