Naslovnica Život Oduzeli cigarete i duhan na području Hercegovine

Oduzeli cigarete i duhan na području Hercegovine

387
foto: UIO BiH

Banja Luka — Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u više odvojenih akcija na području Hercegovine privremeno su oduzeli 7.305 pakovanja cigareta i 19,5 kg rezanog duhana, bez akciznih markica ukupne tržišne vrijednosti 43.395 KM.

U mjestu Borci, opština Konjic, privremeno je oduzeto 6.740 pakovanja cigareta, koje nisu bile obilježene akciznim markica UIO. Aktivnosti na terenu proveli su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra UIO u Mostaru u saradnji sa policijskim službenicima Konjic.Vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na 37.070 KM, prenosi Patria.

Na području Trebinja, Bileće, Čapljine i Ljubuškog službenici Grupe za prečavanje krijumčarenja i prekršaja privrmeno su oduzeli 565 pakovanja cigareta i 19,5 kg rezanog duhana. Predmetna akcizna roba ukupne tržišne vrijednosti 6.325 KM, pronađena je na više lokacija i nije bila obilježena akciznim markicama UIO

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UIO su koristili specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.

(StarMo)