Naslovnica Mostar Održana “Šlaufijada”: Trka se lomila na “Trokutu”…

Održana “Šlaufijada”: Trka se lomila na “Trokutu”…

202

Mostar — “Šlaufijada”- spuštanje šlaufom niz rijeku Neretvu, se nakon više od deset godina ponovo se vratila u Mostar. U tom starom običaju sudjelovalo je 11 ekipa.

Trka je započela ispod mosta Bunur, a završila ispod Starog mosta, a prva tri mjesta nagrađena su i novčanom nagradom od 100, 70 i 50 maraka.

Svaka ekipa morala je imati dva člana koji su utrku trebali početi i završiti na šlaufu, a najviše se ocjenjivala brzina.

Prvo mjesto osvojila je ekipa ‘Caffe bar Forza’ – Farik Repeša i Nidal Efica, drugo ‘Zip line Stari most’ – Amar Škoro i Armin Karalić te treće mjesto ekipa ‘K King design’ – Harun Bajgorić i Enel Tiro.

– Start je bio malo teži, hvatali smo brzake i oni su nas na kraju izvukli. Pomagali smo se rukama i papučama i sve u svemu bilo je super – kazao je jedan od pobjednika Farik Repiša.

Naveo je kako se nisu posebno pripremali te da im nije bio cilj nagrada već druženje i zabava.

– Utrka se prelamala ‘na Trokutu’ na plaži u Cernici jer su neki tu zaglavili. Drago mi je što su baš mladi momci pobijedili – kazao je organizator te manifestacije ispred Kluba skakača u vodu “Mostari” Ermin Zukanović i dodao kako je cilj svega vraćanje djece na Neretvu jer će se, ako se to ne dogodi, tradicija ugasiti.

(StarMo)