Naslovnica Život Održana akcija dobrovoljnog davanja krvi

Održana akcija dobrovoljnog davanja krvi

240

Mostar — Održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi, koju je organizovala Asocijacija mladih SDA Mostar, u saradnji sa odjelom transfuziologije Kantonalne bolnice „dr. Safet Mujić“.

Akcija je realizovana u prostorijama Centra za kulturu, a zainteresovanost je bila velika, s obzirom da su osim članova Asocijacije mladih, na akciji učestvovali i ostali građani Mostara, saopšteno je iz AM SDA Mostar.

„Svjesni teške situacije uzrokovane periodom korona virusa koji već, mogu sa sigurnošću reći traje, i ne nazire se završetak, nastojali smo simboličnom akcijom dobrovoljnog davanja krvi privući što više građana, kako bismo na taj način pomogli odjelu transfuziologije. Osim toga, htjeli smo poslati jasnu poruku da dobrovoljnim davanjem krvi, možemo nekome spasiti život“, ističe Harun Kurtović, predsjednik Asocijacije mladih SDA Mostar.

Kako ističu iz Asocijacije mladih SDA Mostar, cilj je da akcija dobrovoljnog davanja krvi postane tradicionalna aktivnost koju će Asocijacija organizovati svake godine.

(StarMo)