Naslovnica IZBORI 2022. Održan veliki skup SDA u Mostaru – Izetbegović poručio da “ima dobre...

Održan veliki skup SDA u Mostaru – Izetbegović poručio da “ima dobre vijesti”…

478

Mostar — U dupke punoj Sportskoj sali USRC “Midhad Hujdur Hujka” u Mostaru u ponedjeljak uveče je održan skup Stranke demokratske akcije, na kome se obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Izetbegović je istaknuo da je na putu do Mostara prošao novoizgrađenom dionicom autoputa na Koridoru Vc i kroz novi tunel.

– Imam dobre vijesti za vas. Danas se predaju ponude za izgradnju tunela Prenj. To je 500 miliona eura. Sredstva su osigurana. Danas se ugovaraju glavni projekti za izgradnju dionica Mostar sjever i Mostar jug. To su investicije od 350 miliona eura. Dionica prema Buni je ugovorena, a to je 250 miliona eura. Do kraja godine će biti ugovorene tri dionice prema sjeveru vrijedne 800 miliona eura. Završena je brza cesta Stolac – Neum.

U sljedećih 12 mjeseci će biti ugovoreno tri milijarde KM za izgradnju brzih cesta. Slijedi masovna izgradnja cestovne, ali i energetske infrastrukture – kazao je Izetbegović.

– Jedanaest ih se ujedinilo protiv SDA. Jedanaest vidljivih i jedanaest nevidljivih. A narod se ujedinio sa SDA jer taj narod je svašta prošao i narod zna, sasvim sigurno – kazao je Izetbegović.

Govoreći o političkim oponentima SDA, ukazao je na činjenicu da se radi o heterogenoj skupini političkih stranaka koje su se ujedinile isključivo na želji da sruše SDA i da se domognu vlasti, ali da se, kako je kazao, plus i minus ne sabiru.

Naredne Opće izbore Izetbegović je ocijenio kao “dramatično važne i najbitnije u postdejtonskom periodu”, ali i kao raskrsnicu između najveće krize ili najvećeg napretka od završetka rata.

– Ako bude razuma, krenut ćemo u snažni napredak jer su stvoreni svi preduvjeti za to. Došli smo do tačke da sve može da krene u pravom smjeru. Uradimo to – kazao je Izetbegović.

Na skupu su se također obratili predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar Salem Marić, član Predsjedništva SDA Emir Hadžihafizbegović, nosilac liste SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH Šerif Špago, nosilac liste SDA za Parlament FBiH Edin Mušić i nositeljica liste SDA za Skupštinu HNK Irma Memidžan, saopćeno je iz SDA.

(StarMo)