Naslovnica Mostar Održan okrugli sto o malim i srednjim preduzećima

Održan okrugli sto o malim i srednjim preduzećima

513

Mostar — Okrugli sto o temi “Kako do jedinstvene definicije MSPa (malih i srednjih preduzeća) u BiH” održan je u četvrtak u Mostaru, u organizaciji Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Učešće na okruglom stolu su uzeli predstavnici Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Federalnog ministarstva trgovine, Ministarstva za pitanja branitelja HNK/Ž, Ministarstva privrede HNK/Ž, te predstavnici privrednih komora i nevladinih organizacija, saopšteno je iz LiNK-a.

Predstavljene su aktivnosti i inicijative Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta na polju definisanja jasnih kriterija za klasifikaciju malih i srednjih preduzeća. Razgovarano je i o međusobnom usklađivanju različitih kriterija te istaknuto kako su aktivnosti Ministarstva u skladu sa zahtjevima i preporukama Evropske unije.

Na okruglom stolu je također predstavljena Mapa puta za usvajanje jedinstvene definicije za mala i srednja preduzeća u Federaciji BiH.

Okrugli sto je organizovan u okviru projekta “Ubrzanje socio-ekonomskih reformi većim uključivanjem u process EU integracija”, koji finansira Ambasada Kraljevine Nizozemske u okviru programa MATRA, stoji u saopštenju.

(StarMo)