Naslovnica Život Održan mini festival “Mladi pjesnici protiv ovisnosti”

Održan mini festival “Mladi pjesnici protiv ovisnosti”

381

Mostar — U Centru za djecu sa posebnim potrebama Los Rosales u Mostaru, održan je mini festival “Mladi pjesnici protiv ovisnosti”. U sklopu programa je održano predavanje psihologa Marka Romića kojim su djeca upozorena o štetnosti različitih vrsta ovisnosti.

Nakon predavanja, upriličena je promocija zbornika radova učenika osnovnih škola Mostara “Mladi pjesnici protiv ovisnosti 2”. Riječ je o zborniku radova s književnog konkursa na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, saopšteno je iz Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Mostar.

Nakon promocije zbornika, upriličena je dodjela nagrada i priznanja učesnicima književnog konkursa uz prikladan zabavni program i druženje.

Projekat SPKD Prosvjeta, Mostar – “Mladi pjesnici protiv ovisnosti”, drugu godinu zaredom ima za cilj podići svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, kao i educirati ih o toj društvenoj pošasti.

U sklopu projekta, zbornik radova s književnog konkursa, u kojem su mostarski osnovci svojim glasom upozorili na probleme ovisnosti, biti će podijeljen osnovnim školama grada Mostara.

(StarMo)