Naslovnica Mostar Održan koncert u Velikom parku za Svjetski dan muzike

Održan koncert u Velikom parku za Svjetski dan muzike

106
foto: Fena

Mostar — Simfonijski orkestar Mostar održao je u ponedjeljak uveče svoj tradicionalni koncert u Parku Zrinjevac u Mostaru povodom Svjetskog dana muzike 21. juna.

Na programu su bile popularne arije iz opera domaćih i inostrannih kompozitora, veliki hit iz mjuzikla Andrewa Lloyda Webbera, kao i kompozicije neprolazne vrijednosti poput “Hijo de la luna”. Orkestraciju najvećeg broja kompozicija potpisuje don Ivan Marčić, prenosi federalna.ba, pozivajući se na Fenu.

Simfonijski orkestar Mostar pratilo je šestero vrsnih solista.

– Iz Sarajeva će gostovati prvi put s našim Orkestrom sopranistica Aida Čorbadžić, bariton Karlo Miličević doputovat će u svoj grad iz Osijeka, a ostalih četvero su naši domaći umjetnici: sopranistica Josipa Krezić, mezzosopranistice Monija Jarak-Mikulić i Nikolina Zovko i bas Mario Zovko – najavili su ranije iz mostarskog Simfonijskog orkestra.

Dirigent koncerta pod otvorenim nebom je treći put zaredom bio maestro Robert Homen iz Zagreba, kao i nezaobilazni moderator Boris Čerkuč.

Koncert pod pokroviteljstvom Grada Mostara dio je manifestacije kojom se obilježava godišnjica obnove Starog mosta i upisa Mostara na listu UNESCO-a.

(StarMo)