Naslovnica Mostar Određen pritvor za Josipa Cvitanovića

Određen pritvor za Josipa Cvitanovića

210
foto: ilustracija

Mostar — Kantonalni sud u Mostaru, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, odredio je pritvor u trajanju od jednog mjeseca Josipu Cvitanoviću zvanom Cviki (1974.) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u sticaju s krivičnim djelom neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje.

Cvitanović se sumnjiči da je 9. novembra 2020. godine oko 18:45 sati u Mostaru, u haustoru zgrade u Ulici Brune Bušića broj 6, iz puške ustrijelio i ubio M. R. s kojim je prije toga imao verbalni i fizički konflikt.

Osumnjičeni je nekoliko sati nakon ubistva uhapšen, a u pretresu vozila marke Škoda Fabia, kojim se Cvitanović koristio, pronađen je pištolj marke “P BARETA”, 6,35 mm, sa 6 komada municije, te 17 komada pištoljske municije 7,62 mm, za koje nije imao važeću dozvolu, saopšteno je iz Tužilaštva HNK-a.

Kantonalni sud u Mostaru ocijenio da je sasvim zasnovanim i opravdanim određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo.

Kantonalno tužilaštvo u suradnji s MUP-om HNK nastavlja poduzimati istražne radnje u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno krivično djelo, dodaje se u saopštenju, koje prenosi Fena.

(StarMo)