Naslovnica Mostar “Odlično teku pripreme” za novu premijeru u mostarskom HNK

“Odlično teku pripreme” za novu premijeru u mostarskom HNK

84
Vesna Režić i MIrjana Zagorec

Mostar — Pripreme za novu predstavu Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru pod nazivom “Isus, sin Čovječji” teku odlično, uz malo usporeniji ritam zbog povremenih potreba za izolacijama i samoizolacijama.

Otkrila je to zagrebačka scenografkinja Vesna Režić koja već peti put surađuje s HNK Mostar, dodavši kako je svakom suradnjom sve više i više oduševljena i zadovoljna.

“Do sada smo zajedno stvorili ‘Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja’, ‘Logorilijadu’, ‘Kraljevo’ i dokumentarno-glazbeni pastoral ‘Didak – svjetlost iz Hercegovine’. Tako ugodna radna atmosfera uz visoku razinu stručnosti i potpunu posvećenost poslu, uistinu se rijetko viđa”, navela je Režić.

Režić poručuje kako je sigurna da će u novoj predstavi “Isus, sin Čovječji” ponovno stvoriti jedno toplo djelo, uz jedini problem vezan za korona krizu koja usporava proces njegovog nastanka.

“Korona kriza nam je svima malo poremetila planove. Neke predstave su otkazane, neke odgođene, neke premijere su nakon odgoda ipak ugledale svjetla reflektora, a neke neće nikada. Neizvjesnost vlada. Prilagođavamo se u hodu, usporavamo u ovim brzim vremenima, što možda vuče i nešto dobro za sobom”, istaknula je.

Osim scenografkinje, iz Zagreba je povodom pripreme nove predstave stigla i kostimografkinja Mirjana Zagorec, koja je također već dobro poznato lice u HNK Mostar. Zagorec također često surađuje s mostarskim kazalištem, a njezini kostimi mogu se vidjeti u predstavama “Hamlet u selu Mrduša Donja”, “Logorilijada”, “Kraljevo”, a uskoro i u novoj predstavi “Isus, sin Čovječji”.

“Sve predstave koje sam radila napravljene su sa ljudima koji su vrlo profesionalni u svome poslu i svaka suradnja s timom mostarskog HNK bila mi je pravi užitak. Rad u Mostaru za mene je jedno lijepo iskustvo lišeno stresa koji me uglavnom prati u mojoj tridesetogodišnjoj karijeri slobodnog umjetnika. Ovdje se u ležernoj atmosferi i sa ugodnim suradnicima jednostavno osjećam sretno”, izjavila je Zagorec.

(StarMo)