Naslovnica Sport Odgođeno i Evropsko prvenstvo u Mostaru

Odgođeno i Evropsko prvenstvo u Mostaru

1067
članovi BBK "Mo klub" Mostar; foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Evropsko prvenstvo u body buildingu i fitnessu, koje je 27. juna 2020. godine trebalo biti održano u Mostaru, odgođeno je, potvrdili su organizatori za portal StarMo.

Razlog odgađanja je pandemija koronavirusa, te mjere koje su tim povodom preduzele vlade širom svijeta, potvrđeno nam je.

“Iz istog razloga je odgođeno i svjetsko prvenstvo”, kazali su za StarMo portal iz Body building kluba (BBK) “Mo klub” Mostar, koji organizuje Evropsko prvenstvo u Mostaru, ovoga puta u okviru međunarodne IBFF federacije.

Podsjećanja radi, Mostar je dobio domaćinstvo evropskog prvenstva zahvaljujući velikim uspjesima navedenog kluba i reprezentacije BiH na više takmičenja u prošloj godini. Vrhunac je nastup Elme Škaljić u profesionalnoj kategoriji, koja je prva žena u BiH nosilac dvije profesionalne Pro Card licence međunarodnih federacija WFF i IBFF. To je prvi put da su Mostar i regija dobili domaćinstvo jednog takvog takmičenja svjetskog ranga.

Međutim, zbog situacije sa širenjem koronavirusa u Evropi, takmičenje je odgođeno. Očekuje se da bi moglo biti održano u septembru ili oktobru ove godine.

Samo dan ranije BBK “Mo klub” Mostar bio je prisiljen otkazati i takmičenje u snazi, koje je bilo zakazano za 22. mart.

(StarMo)