Naslovnica BiH Odbijene žalbe: Mehmedagić neće u pritvor, ali mjere zabrane ostaju

Odbijene žalbe: Mehmedagić neće u pritvor, ali mjere zabrane ostaju

98
Osman Mehmedagić

Sarajevo — Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbe Tužilaštva BiH i odbrane na mjere zabrane koje su određene direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije Osmanu Mehmedagiću, saznaje Srna.

Sud BiH odlučio je 16. jula da direktor OSA-e Mehmedagić bude pušten iz pritvora uz određene mjere zabrane, na šta su se žalili i tužilac Oleg Čavka i Mehmedagićevi advokati Nermin Mulalić i Senka Nožica.

U Sudu BiH je 16. jula održano ročište na kojem su i Tužilaštvo i Mehmedagićeva odbrana pred sudijom za prethodni postupak Tatjanom Kosović izlagali argumente za, odnosno protiv određivanja jednomjesečnog pritvora.

Mjerama zabrane, Mehmedagiću se zabranjuje kontaktiranje na bilo koji način sa drugim osumnjičenim licima Denisom Prcićem, Melisom Belkić Mujkanović i Emirom Mujkanovićem, te kontaktiranje sa svjedocima Tužilaštva BiH u ovom krivičnom predmetu i približavanje tim licima na udaljenosti od 50 metara.

Iz Suda BiH saopšteno je da se zabranjaju i svaki kontakt i razgovor o predmetu sa bilo kojim osobama osim sa braniocima.

(StarMo)