Naslovnica BiH Odali počast palim borcima Armije RBiH

Odali počast palim borcima Armije RBiH

513

Sarajevo — Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić danas su povodom Dana Armije RBiH na Šehidskom mezarju “Kovači“ položili cvijeće i odali počast poginulim borcima i šehidima Armije RBiH.

– Bosni i Hercegovini ništa neće moći uraditi sve dok je nas koji volimo, cijenimo i poštujemo BiH. Neka vode računa o svojim državama i teritorijalnom integritetu svojih država. U BiH je izvršen jedini genocid u Evropi od Drugog svjetskog rata, masovni zločini i sada bi neki kartografi da odvajaju dijelove BiH u kojima je izvršen genocid, masovni zločini i da nagrađuju one koji su to uradili. To je anticivilizacijski, to jednostavno ne može proći, to je barbarski i toga moraju biti svjesni svi – kazao je Džaferović.

Željko Komšić je kazao: “Možda to danas izgleda tako, ali nismo mi to uzalud radili i nisu ovi ljudi koji su ovdje pokopani poginuli uzalud. Na nama je obaveza da ih se sjećamo, čuvamo i ne damo da se upropasti ono za šta su poginuli”.

Odavanjem počasti obilježena je 16. godišnjica Dana 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH i 29. godišnjica formiranja Armije RBiH.

(StarMo)