Naslovnica Život Od sutra obustava nastave u Unsko-sanskom kantonu

Od sutra obustava nastave u Unsko-sanskom kantonu

562
ministrica zdravstva Unsko-sanskog kantona Nermina Ćemalović

Bihać — Krizni štab za prevenciju i praćenje koronavirusa u Unsko-sanskom kantonu (USK) je prema preporukama Federalnog kriznog štaba obustavio nastavu u svim osnovnim i srednjim školama, te visokoškolskim ustanovama u periodu od 13. do 29. marta.

Osim obustavljanja nastave, otkazat ćemo i većinu kulturnih i sportskih dešavanja kako bismo spriječili masovna okupljanja ljudi. Moram istaći da ovo radimo preventivno, jer na području kantona za sada nemamo slučajeva zaraze koronavirusom – rekla je ministrica zdravstva Unsko-sanskog kantona Nermina Ćemalović.

Građanima tog kantona do sada je izdato 20 rješenja o kućnoj samoizolaciji i pretežno se radi o ljudima koji rade ili su privremeno boravili na području zemalja u kojima se koronavirus proširio.

– Granični sanitarni inspektor izdao je ovih 20 rješenja o samoizolaciji, a imali smo samo jedan suspektni slučaj. Riječ je bilo o osobi iz Cazina, međutim test je bio negativan na koronavirus. Danas smo odlučili da izdajemo rješenja o samoizolaciji i za naše građane koji se vraćaju s područja Slovenije – dodala je ministrica Ćemalović.

(StarMo)