Naslovnica Mostar Od ponedjeljka radovi na kolektoru, gradi se i kružni tok

Od ponedjeljka radovi na kolektoru, gradi se i kružni tok

275
foto arhiva

Mostar — Nastavak radova na izgradnji glavnog desnoobalnog kolektora duž Ulice dr. Ante Starčevića u Mostaru planiran je u ponedjeljak, 23. 11., a zbog radova doći će do izmjene režima saobraćaja.

Radovi će se izvoditi od kružnog toka kod zgrade “Mljekara” do raskrižja s Ulicom kralja Tomislava na vrhu Avenije, te dalje Rudarskom ulicom do raskrsnice s ulicom Blajburških žrtava, kod Osnovne škole Ivana Gundulića, javljeno je iz Odjela za urbanizam Grada Mostara.

Sredstva za realizaciju predmetnih radova osigurana su dijelom iz sredstava vodoprivrednih naknada HNK, putem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK, zatim Fonda za zaštitu okoliša FBiH te iz proračuna Grada Mostara.

Paralelno s radovima izgradnje glavnog desnoobalnog kolektora odvijat će se i radovi na rekonstrukciji raskrsnice Rudarske ulice i Ulice kralja Tomislava gdje će se umjesto postojeće raskrsnice izgradit kružni tok.

Sredstva za ove radove osigurala je Vlada FBiH putem Ministarstva prometa i komunikacija FBiH u iznosu od 500.000 maraka, izvođač radova je HP Investing d.o.o. Mostar, a Nadzorni organ EPTISA u konzorciju s Integra d.o.o. i Enova d.o.o., stoji u priopćenju.

 

(StarMo)