Naslovnica Region “Od CG su željeli napraviti Republiku Srpsku”

“Od CG su željeli napraviti Republiku Srpsku”

138
foto arhiva

Podgorica/Beograd — Vlasti u Beogradu su od Crne Gore željeli napraviti novu Republiku Srpsku, izjavila je Daliborka Uljarević, izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje, komentarišući posljednje političke tenzije na relaciji Crna Gora – Srbija.

“Sve ostalo je nešto što oni koriste u ovom trenutku da bi pokušali povratiti svoj utjecaj u Crnoj Gori jer im je jasno da im izmiče. Mnogo su očigledno uložili da bi upravo od Crne Gore napravili ono što su napravili u Republici Srpskoj, odnosno da imaju potpunu kontrolu nad tom teritorijom”, dodala je Uljarević, prenosi televizija N1.

Postavlja se i pitanje da li će odnosi Srbije i Crne Gore utjecati na turističku sezonu.

“Ipak vjerujem da su oni koje ovih dana gledamo i na jednoj i na drugoj strani koji su bučni, ustvari samo bučni i da nemaju utemeljenje kod građana. Da je ipak ogromna većina građana za jedan srednji put, za jedan nastavak evropskog puta, a ovi ekstremisti na dva pola crnogorskih podjela mislim da su ipak, i pored toga što su bučni, ogromna manjina”, stava je Boris Raonić, iz Građanske alijanse u Podgorici.

Podjele unutar Crne Gore su duboke. Kada se koriste za političke poene onda je to opasna situacija, objašnjava Raonić. Pitanje je, kaže, da li će neko htjeti napraviti iskorak i naći kompromis.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)