Naslovnica BiH Obustave, odgađanja i u zapadnoj Hercegovini

Obustave, odgađanja i u zapadnoj Hercegovini

316

Široki Brijeg — Nastava u osnovnoškolskim, srednjoškolskim i visokoobrazovnim institucijama Zapadnohercegovačkom kantonu (ZHK) prekida se od petka, 13. marta, kao i rad u svim vrtićima, izjavio je za Fenu direktor Uprave civilne zaštite ZHK Drago Martinović.

Odgoda nastave trajati će 15 dana, stupa na snagu odmah, a odluku je donio Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite ZHK na sjednici održanoj u četvrtak.

Nalaže se i obustava održavanja kulturnih i sportskih događaja, kao i treninga na području ZHK, prenose bh. portali, koji se pozivaju na agenciju Fena.

Stanovništvu i strancima koji borave na području ZHK preporučuje se da se drže mjera opreza onako kako ih je propisao Federalni krizni štab.

Učenicima i studentima preporučuje se izbjegavanje nepotrebnog kretanja i zadržavanje na mjestima javnog okupljanja, te apelira na kontinuirane provedbe općih mjera za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti.

Direktorima, vlasnicima i radnicima zdravstvenih ustanova nalaže se da u narednom periodu ne napuštaju ZHK, a stanovnicima kantona koji žive i rade u područjima gdje je prisustvo koronavirusa intenzivnija poručuje se da u narednom periodu ne dolaze u taj kanton.

(StarMo)