Naslovnica Život Obustava saobraćaja oko Balinovca

Obustava saobraćaja oko Balinovca

262

Mostar — Na većini putnih pravaca saobraćaj teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama puteva uz riječne tokove i u kotlinama.

Na dionicama puteva gdje su u toku radovi saobrača se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja, javljaju iz Operativnog centra civilne zaštite i vatrogastva HNK-a, pozivajući se na Auto moto savez u BiH.

Zbog izvođenja radova na dionici M-16.2 Prozor – Jablanica u tunelu Jasen, putnički automobili saobraćaju obilaznicom u blizini, dok se vozila preko 7.5 t (osim autobuskog saobraćaja) preusmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Upozoravamo se vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz na dionici M-17.5 Blidinje – Jablanica.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na putevima M-17 Mostar – Jablanica (most Begića i Begovića), Buna – Tasovčići i Tarčin – Konjic.

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je saobraćaj za kamione i autobuse, dok se saobraćaj putničkih automobila obustavlja povremeno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog održavanja vjerske manifestacije, svete Mise pod kojom će se izvršiti primopredaja biskupske službe, saobraćaj će biti obustavljen za sve kamione na M-17.4 u Mostaru, u Ulici nadbiskupa Čule, danas u vremenu od 10:30 do 14:00 sati. Za vrijeme obustave teretna vozila iz pravca Širokog Brijega i Čitluka biti će preusmjerena na dionicu Miljkovići – Rodoč i obratno, stoji uz ostalo u izvještaju CZ-a HNK-a.

(StarMo)