Naslovnica Mostar Obrtnici Mostara će se obratiti medijima ispred Vijećnice

Obrtnici Mostara će se obratiti medijima ispred Vijećnice

472
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Udruženje obrtnika Mostar najavljuje da će održati press konferenciju ispred Gradske vijećnice, povodom – kako se navodi – korona virus posljedica i reagovanja gradskih službenika na njihove dvije tačke kratkoročne pomoći za obrtnike i privrednike u Starom gradu, koji su kao prioritet u početku djelovanja i rješavanja posljedica ove krize.

“Pozivamo sve medije, obrtnike i privrednike da dođu 01. 09. 2020. ispred Gradske vijećnice u 10 sati, kako bi dali doprinos u rješavanju ovog problema i pomogli nam da uozbiljimo razmišljanja zaposlenih službenika u Gradskoj upravi.

Ko nije dorastao funkciji koju obavlja neka ponudi ostavku i oslobodi mjesto za nekoga ko bi se potrudio da otkloni nagomilane probleme.

Ovo nije igra i nije vrijeme za prebacivanje problema i objašnjavanja kako se trudite, vrijeme je za konkretne poteze”, navodi se u pozivu upućenom na email adrese medijskih redakcija.

Nadaju se da će sve proći u fer i korektnom ponašanju svih strana u ovom problemu i da “problem neće eskalirati na ulici”.

(StarMo)