Naslovnica Mostar Obnavljaju trotoar u Zagrebačkoj ulici

Obnavljaju trotoar u Zagrebačkoj ulici

82

Mostar — U toku su radovi na obnovi trotoara u Zagrebačkoj (Kalemova i Husinske bune, op. starmo) ulici, koji su započeli 12. juna ove godine.

Za tu namjenu u budžetu Grada Mostara za ovu godinu iz sredstava tekućeg održavanja puteva osigurano je 110.000 maraka, saopšteno je iz mostarske Gradske uprave.

Prema predviđenoj dinamici radova uklonjena su stabla topole na dijelu trotoara ispred upravne zgrade JP “Parkovi”, a koja svojom debljinom onemogućavaju normalno kretanje pješaka.

Dijelom je već izvršena zamjena cestovnih ivičnjaka, te je popločan dio trotoara na način kao što je to izvedeno u Ulici kralja Zvonimira (Ante Zuanića, op. starmo), uređenje oko stabala duž ulice, te silaznih rampi na dijelovima gdje je to potrebno za kretanje invalida, dječjih kolica.

Ovi radovi obuhvatit će i dio trotoara u Ulici kralja Petra Krešimira IV (Blagoja Parovića, op. starmo), s bočne strane, uz zgradu JP “Parkovi”, navode iz Grada Mostara koji istovrmeno pozivaju građane na oprez prilikom kretanja dijelom gdje se izvode radovi.

(StarMo)