Naslovnica Život Oba sindikata HP Mostar napustili pregovore

Oba sindikata HP Mostar napustili pregovore

310

Mostar — Nakon više od dva mjeseca pregovora o novom Kolektivnom ugovoru za područje djelatnosti poštanskog prometa u FBiH oba sindikata HP Mostar napustila su pregovore.

“Razlog napuštanja je neprimjereni i drzak istup predstavnika Vlade FBiH Zlatka Hurtića koji je na uvredljiv i krajnje neprimjeren način komentirao sastav pregovaračkog tima ispred Sindikata, te problematizirao učešće u radu ovlaštenih predstavnika Sindikata Hrvatske pošte Mostar i Nezavisnog sindikata djelatnika Hrvatske pošte Mostar na samom sastanku”, navode iz tih sindikata.

Time je, kako kažu, doveo u pitanje legitimnost procesa kolektivnog pregovaranja i tim činom je “poslana poruka da ovlašteni predstavnici preko 700 radnika Hrvatske pošte d.o.o. Mostar uopće nisu bitni”, prenijeli su bh. portali.

Poručili su kako sindikatima preostaje da pokušaju svoje zahtjeve, a naročito one o povećanju koeficijenta, toplog obroka, naknade za minuli rad, naknade za prevoz i dodatka na prekovremeni, noćni i rad nedjeljom i blagdanima realizirati kroz razgovore s Upravom HP-a u novom Pravilniku o radu HP d.o.o. Mostar.

(StarMo)