Naslovnica Život “O ljubavi”: Online predstava HNK Mostar

“O ljubavi”: Online predstava HNK Mostar

177

Mostar — Predstava „O ljubavi“ postavljena je na YouTube stranicu Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Mostar (https://youtu.be/0ObSK_YAOLY).

Riječ je o dramskom komadu kojeg su napisali, i u njemu igraju, Nikolina Ljuboja i Ivan Skoko. Kada dvoje glumaca ispišu tekst koji će sami izvesti onda je to obično garant za jednu pozorišnu poslasticu pred kojom je bogat i dug scenski život, saopšteno je iz te teatarske kuće.

U ovom slučaju riječ je o nizu efektnih i duhovitih opservacija i komentara o fenomenu ljubavi kroz sve njene mijene. Utjelovljujući par koji prolazi kroz promjenljivu ćud ljubavi dvoje glumaca ispisuju razigranu teatarsku odu kako bi pokazali svu raskoš svoga nedvojbenog glumačkog talenta.

Naime, putujući kroz četiri pozorišna žanra, oni traže odgovor na pitanja: Šta je ljubav? Kako nastaje? Kako se manifestira? Može li potrajati ili će neminovno, pod teretom vremena i navika, izblijedjeti?

U sinergiji izuzetnog glumačkog potencijala, žanrovske i stilske raznovrsnosti, tekst obećava predstavu u kojoj će uživati sve generacije, napajajući se novim scenskim uobličavanjima s nepresušnog vrela Ljubavi. Režiju potpisuje Ferid Karajica.

(StarMo)