Naslovnica Region O kakva to “tri entiteta u BiH” govori Milanović?

O kakva to “tri entiteta u BiH” govori Milanović?

254
Zoran Milanović

Podgorica — Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović tokom posjete Crnoj Gori napravio je niz protokolarnih gafova, ali jedan, onaj koji se tiče, Bosne i Hercegovine je ozbiljnije prirode – piše Klix.ba.

Gostujući u emisiji ‘Teleskopija’ RTCG Milanović je govorio o odnosima u regiji, koji su po konstataciji voditeljice mahom odlični, osim onih u kojima je Srbija.

– Hrvatska ima na određen način komplicirane odnose sa Slovenijom, ali opet odlične odnose, s Crnom Gorom… S Bosnom i Hercegovinom u onoj mjeri u kojoj se Bosnom i Hercegovinom kao ‘državom triju entiteta’ mogu uspostaviti odnosi. Ja mislim da mogu, ali tu postoje određena ograničenja, kazao je Milanović te nastavio nizati članice bivše države s kojima Hrvatska ima odlične odnose.

Milanović je govorio i o nastupajućim pregovorima Srbije i Kosova, pitanju razmjene teritorija na Balkanu, novoj “Jalti” i politci Viktora Orbana.

– Da bi bila Jalta prije nje mora biti neki novi rat, to s Jaltom veze nema. Šta će se dogovoriti, ko će ih predstavljati, s kime će se taj dogovor tesati i kako će se postaviti Evropa u kojoj se to dešava, to oni moraju razmišljati, naveo je Milanović.

(StarMo)