Naslovnica Život NYT: Trump ima otvoren račun u Kini

NYT: Trump ima otvoren račun u Kini

193
foto arhiva

New York — Američki dnevni list New York Times u srijedu piše da je američki predsjednik Donald Trump, koji svog protukandidata Joea Bidena želi prikazati kao slabića prema politici Pekinga, godinama razvijao poslovne projekte u Kini i da je tamo imao otvoren do sada nepoznati bankovni račun.

No, Trump uzvraća i posljednjih dana optužuje Bidenovog sina Huntera da je svom ocu kupio pristup u Ukrajinu i Kinu u vrijeme kada je Biden bio potpredsjednik u mandatu Baracka Obame.

NYT, međutim, ističe da je Trump taj koji je u vrijeme svoje prve predsjedničke utrke još uvijek imao ured u Kini i uspostavio partnerstvo s tvrtkom pod kontrolom kineske vlade.

NYT je analizirajući porezne prijave tvrtke Trump International Hotels Management utvrdio da je Trump u Kini držao do sada nepoznati bankovni račun te da otvorene bankovne račune ima još u samo dvije strane zemlje – Velikoj Britaniji i Irskoj.

Spomenuta Trumpova tvrtka je, kako piše list, od 2013. do 2015. za pokušaj ishodovanja poslovnih dozvola u Kini platila poreze u visini od 188.560 dolara.

Advokat Organizacije Trump Alan Garten objašnjava da je tvrtka “otvorila bankovni račun kod kineske banke koja ima urede u SAD-u kako bi platila lokalne poreze”.

(StarMo)