Naslovnica Sport Nurmagomedov Macronu: Mi smo muslimani, volimo svog poslanika Muhammeda

Nurmagomedov Macronu: Mi smo muslimani, volimo svog poslanika Muhammeda

227
Khabib Nurmagomedov

Moskva — Khabib Nurmagomedov se na svom Instagram profilu obratio javnosti povodom posljednjih dešavanja u Francuskoj, a u poruci se okomio na predsjednika te države Emmanuela Macrona.

Nurmagomedovu su zasmetale posljednje izjave predsjednika Francuske, te je zbog toga objavio Macronovu fotografiju koja je prekrivena otiskom stopala.

Mi smo muslimani, volimo svog poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, više nego svoje majke, očeve, djecu, supruge i sve druge ljude bliske srcu. Vjerujte, vratit će im se te provokacije, bogobojazni na kraju uvijek pobjeđuju, napisao je dagestanski MMA borac, a na kraju je citirao ajet iz sure El-Ahzab.

One koji Allaha i Poslanika Njegova budu vrijeđali Allah će i na ovome i na onome svijetu prokleti, i sramnu im patnju pripremiti, stoji u Khabibovoj objavi.

Podsjetimo predsjednik Francuske je posljednjih mjeseci iznosio određene stavove o silamu, nazvavši tu islam “vjerom u krizi”, a u Francuskoj je najavio nove mjere onoga što je nazvao “islamističkim separatizmom”.

Nakon toga je ušao u žestok verbalni okršaj s predsjedniom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

 

(StarMo)