Naslovnica Politika Nude “dekomunizaciju”, brisanje antifašizma…

Nude “dekomunizaciju”, brisanje antifašizma…

632

Zagreb — Hrvatski suverenisti su predstavljajući u subotu programske smjernice uoči parlamentarnih izbora ponudili katarzu i korjenite promjene hrvatskog društva poput izmjena izbornog zakona i dekomunizacije dok bi “pripadnike nacionalnih manjina digli na nivo većinskog hrvatskog naroda”.

Član savjeta stranke Ladislav Ilčić rekao je da nude “rješenje pitanja nacionalnih manjina koje provode teror nad većinskim narodom”. Nacionalnost bi, kaže, bila definirana po državljanstvu, a ne po etničkom porijeklu. “Sve pripadnike dosadašnjih nacionalnih manjina digli bismo na nivo većinskog hrvatskog naroda. Bit ćemo država ravnopravnih državljana i podjela više neće biti”, poručio je Ilčić, prenosi Index.hr.

Suverenisti u svom programu predviđaju i “dekomunizaciju”, brisanje antifašizma iz Ustava te izmjene izbornog zakona tako da bi se ukinule posebne liste za manjine, ali i “nelogične izborne jedinice” tako da cijela Hrvatska postane jedna izborna jedinica.

U sferi monetarne politike poručuju da će stopirati ulazak Hrvatske u eurozonu, ističući kunu kao “posljednji bastion hrvatskog suvereniteta”.

“Građanima nudimo društvenu katarzu jer bez korjenitih promjena neće biti ni prosperiteta”, istakao je predsjednik suverenista Hrvoje Zekanović na skupu u prepunoj maloj dvorani Lisinski gdje su, uz članove i simpatizere, gosti bili saborski zastupnici Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović te predsjednik nove stranke Domovinski pokret Miroslav Škoro.

U svoju platformu namjeravaju okupiti sve srodne političke opcije, nadaju se i saradnji s Mostom, a na direktno pitanje hoće li koalirati s HDZ-om Zekanović je odgovorio: “Naravno da ne.”

(StarMo)