Naslovnica Sport NS BiH: Osim ostaje počasni predsjednik

NS BiH: Osim ostaje počasni predsjednik

294

Sarajevo — Nogometni/Fudbalski savez BiH se oglasio saopštenjem za javnost, koje je objavljeno na internet-stranici Saveza, nakon što su, kako stoji, svjedoci da se poslijednjih dana u javnosti a od strane pojedinih medija i portala, objavljuju tekstovi “koji bez argumenata, a po principu ‘slobodnog’ uvjerenja i uz analize ‘nezavisnih’ eksperata, iznose zaključke koji ozbiljno štete ugledu NS/FS BiH”.

U saopštenju NS BiH dalje stoji:

Iz većine objavljenih tekstova može se zaključiti da se radi o smišljenom, orkestriranom i nedobronamjernom napadu od strane pojedinih autora, koji na isti ili sličan način, koristeći „alternativnu“ istinu i uobičajenu zamjenu teza na sve načine pokušavaju dezavuirati rad Saveza i aktuelnog Predsjednika.

Rezultat svega je njihovo jednostrano viđenje istine iskazano u autorskim radovima koje su objavili, ne tražeći očitovanje i druge strane.

Ovo sve se može potvrditi pažljivom analizom objavljenih tekstova.

U principu, za sagovornike se pronalaze dokazani negatori svih promjena u NS/FS BiH, kao i bivši članovi tijela i organa NS/FS BiH koji se ne mogu pohvaliti bilo kakvim uspjehom tokom svog angažmana u nogometu/fudbalu.

Dosadašnji rad tih pojedinaca u NS/FS BiH nije polučio neki mjerljiv rezultat, dok se njihov angažman tokom cijelog mandata svodio na latentan nerad i opstruisanje.

Na žalost, u svu priču su uvučena i neka poznata sportska imena sa namjerom da komentarišu „alternativnu“ istinu.

Rezultat su zamjene teza, bez bilo kakvog jasnog uporišta u izrečenim stavovima.

Ovo je vec oproban recept kako bi se iz nogometa/fudbala uklonili ljudi koji su tokom svojih mandata predanim radom dosta uradili za nogomet/fudbal i napravili značajne pomake, te im se sa takvim izjavama udara na čast i obraz – pogotovo u sadašnjem vremenu izbornih aktivnosti u Savezu.

Kompletan sadržaj saopštenja je na ovom linku.

(StarMo)