Naslovnica Sport NS BiH klubovima “po džepu”

NS BiH klubovima “po džepu”

461
foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH odredila je kazne za premijerligaše, većinom zbog loše organizacije utakmica i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Najlošije od svih prošao je Željezničar. Plavi sa Grbavice su dobili čak tri kazne zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača, pa će ukupno u kasu Saveza uplatiti čak 10.000 KM, javlja portal SportSport.ba.

Navijači Želje su baklje palili u utakmicama sa Širokim, Sarajevom i Veležom, a Disciplinska komisija nije imala milosti i sarajevski tim je ostao bez poprilične svote novca.

Kasa aktuelnog prvaka FK Sarajevo lakša je za 7.500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na derbiju protiv Željezničara, a 6.500 KM kazne iz istog razloga dobio je banjalučki Borac.

Kazne od 1.500 KM zbog pirotehnike na tribinama uplatit će još Zrinjski, Čelik, a po 1.000 KM će u kasu saveza uplatiti Sloboda i Velež.

Također, kažnjena je i Zvijezda 09. Tim iz Stanišića će uplatiti 1.500 KM zbog loše organizacije meča protiv FK Sarajevo.

(StarMo)