Naslovnica Život NP Mostar: U srijedu “Identitluk”

NP Mostar: U srijedu “Identitluk”

333

Mostar — U Narodnom pozorištu Mostar u srijedu, 31. 03., na rasporedu je predstava “Identitluk”, autorski projekat ansambla predstave, režiserke Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine, nastala prema motivima djela Amina Maaloufa, a koja će biti odigrana na Velikoj sceni NPM-a sa početkom u 18 sati.

Predstava “Identitluk” suočava dominantne bosanskohercegovačke identitete u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na Maaloufov esej ‘U ime identiteta’. Seminar ubrzo postaje drugi plan predstave, dok u prvom planu sve jače dolaze do izražaja pitanja pripadnosti, vrijednosti i onog stalnog: “čije je bolje?”. Na satiričan način propituju se identiteti i njihovo plitko shvatanje u našem društvu, te otvaraju pitanja koja potiču razmišljanje o vlastitom identitetu. Predstava je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara.

Glumačku postavu čine: Mirela Mijačank Kordić, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka, a muziku Husein Oručević.

Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog štaba FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!

Cijena karte je 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

(StarMo)