Naslovnica Mostar NP Mostar: U petak predstava “Alfa Beta”

NP Mostar: U petak predstava “Alfa Beta”

226
foto: NP Mostar - ilustracija

Mostar — Na rasporedu Narodnog pozorišta u Mostaru u petak, 11. 09., je predstava „Alfa Beta“ autora Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića. U predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević, saopšteno je iz NP Mostar.

Koja je svrha i smisao braka? Šta brak sa sobom kroz vrijeme nosi? Koliko ostajemo svoji? Kako nas brak oblikuje? Da li su naša očekivanja prevarena? Da li u svim bračnim i životnim fazama osjećamo onu platonsku ljubav i zanos kao na početku veze ili to može prerasti u nešto drugo i šta je to? Neka su od pitanja koja se prožimaju kroz predstavu “Alfa Beta”. Dođite u petak u 20 sati da zajedno potražimo odgovore.

Predstava „Alfa Beta“ se bavi bračnim odnosima, odnosima u porodici uopćeno propitujući instituciju braka sa pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi. Zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena.

Predstava će biti odigrana na Velikoj sceni NPM-a sa početkom u 20 sati uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog štaba FBiH koje su na snazi. S tim u vezi, posjetioci će prilikom preuzimanja ulaznica biti obavezni ostaviti kontakt podatke, te će im se prilikom ulaska u Pozorište, kao i učesnicima predstave, mjeriti temperatura. Također, molimo sve posjetioce da se pridržavaju propisane distance uz obavezno nošenje maski i dezinfekciju prilikom ulaska u Pozorište, te se unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.

Karte po cijeni od 10 KM, odnosno sa popustom 5 KM, su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 – 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: marketing@npm.ba, porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Također, od danas su u prodaji i karte za 17. Međunarodni festival komedije „Mostarska liska“ koji će biti održan od 25. do 30. septembra tekuće godine. Cijena karte iznosi 10 KM, a dostupni su i paketi po cijeni od 50 KM koji podrazumijevaju ulaz na sve predstave. Napominju, zbog poštivanja mjera i naredbi Kriznog štaba FBiH broj posjetioca je ograničen. Vlasnicima godišnjih karata omogućen je ulaz na sve predstave uz obaveznu prethodnu najavu. Opširnije o programu Festivala pročitajte na www.npm.ba, saopšteno je iz NP Mostar.

(StarMo)