Naslovnica Život NP Mostar: Tri predstave tokom oktobra – “Identitluk” ide u Split

NP Mostar: Tri predstave tokom oktobra – “Identitluk” ide u Split

175
foto arhiva

Mostar — Narodno pozorište Mostar (NPM) nakon uspješne realizacije 17. Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ i šestodnevne turneje u 4 bh. grada sa predstavom „Identitluk“ prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević, nastavlja sa svojim redovnim repertoarom.

Kako je saopćeno iz NPM-a u petak, 16.10.2020. godine, u 20 sati na Velikoj sceni NPM-a bit će odigrana predstava „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića.

Publika će, osim ove predstave, imati priliku uživati u još dvije izvedbe do kraja mjeseca oktobra.

Riječ je o predstavi „Alfa Beta“ E.A. Whiteheada, u režiji Saše Oručevića koja je na rasporedu u petak, 23.10., a istu večer nastupamo u Splitu sa predstavom „Identitluk“ prema motivima djela Amina Maalofa, u režiji Tanje Miletić Oručević na Festivalu hrvatske drame ‘Marulićevi dani’, te predstava „Huzur“ Martine Mlinarević, u režiji Alme Lapajne koja je na rasporedu u petak, 30.10.2020. godine, navodi se u saopćenju.

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 do 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati, te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: marketing@npm.ba, porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

 

(StarMo)