Naslovnica Mostar NP Mostar: Promjena na repertoaru

NP Mostar: Promjena na repertoaru

378

Mostar — Iz narodnog pozorišta Mostar su saopštili u srijedu da je iz tehničkih razloga došlo do promjene na repertoaru, tako da će u petak, 23. 4. 2021. godine od 18 sati biti izvedena predstava „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića; dok će predstava „Šta ćemo sad“ autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića biti izvedena 30. 4. 2021. godine.

Komedija „Ne igraj na Engleze“ na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju.

Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. Drži ih zajednička ovisnost i iluzija kako jedan dobitak sve rješava, kako zadovoljstvo jednog dobitka poništava sva životna nezadovoljstva, kako taj jedan pogodak briše sve promašaje. U tom iščekivanju oni otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći …

U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.

Predstava će biti odigrana na Velikoj sceni NPM-a uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog štaba FBiH koje su na snazi. Broj mjesta je ograničen.


Cijena karte iznosi 10 KM, odnosno 5 KM sa popustom za učenike, studente i penzionere.

Karte se mogu kupiti na blagajni NPM-a u petak, 23. 04., od 9 do 14 sati, te od 16 do 18 sati. Rezervacije: na broj: 036/550-470, e- mail: marketing@npm.ba ili porukom u inbox na Facebook/Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kupljene karte se mogu iskoristiti za pomjerene termine, a moguć je i povrat novca na blagajni NPM-a u petak, 23. 04., od 9 do 14 sati.

(StarMo)