Naslovnica Život NP Mostar priprema novu premijeru

NP Mostar priprema novu premijeru

219

Mostar — U Narodnom pozorištu u Mostaru u pripremi je novi komad pod nazivom “Novo normalno show”, koji nastaje prema djelu španaskog autora Injiga Ramireza de Ara, pod redateljskom palicom Ivana Leme.

Premijera predstave očekuje se krajem novembra, ukoliko epidemiološka situacija to bude dozvoljavala, priopćeno je iz mostarske teatarske kuće.

Po riječima redatelja Ivana Leme, svjedoci smo velikih promjena u načinu života uzrokovanih pandemijom koronavirusa, a predstava “Novo normalno show” je satirični komentar na novonastale okolnosti.

“U formi showa u kojem glumci igraju pojedince iz publike, pokušat ćemo ublažiti stresove, šokove i strahove kojima smo izloženi zbog prisilnog izlaska iz rutine života. Dok pokušavamo zadržati što više starih navika, između ostalog, i naviku odlazaka u kazalište, postavljamo pitanje, što je u našem unutrašnjem psihoemotivnom svijetu (emocije, sjećanja, ovisnosti, mentalne projekcije..) za sačuvati, a što treba transformirati, prilagoditi, redefinirati i kako iz svega ovoga izaći kao što bolji čovjek koji nije devoluirao, već naprotiv, hrabro i mudro učinio korak dalje u takozvano novo normalno”, istaknuo je redatelj Ivan Lemo.

Glumačku postavu čine Emir Sejfić, Emir Spahić, Ajla Hamzić, Vedran Vilogorac, te članice plesnog studija “Mo Stars”.

Kostimografiju potpisuje Mirjana Zagorec, scenografiju Vesna Režić, muziku Zvonimir Dusper Dus, a koreografiju Nataša Jekić, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

(StarMo)