Naslovnica Mostar NP Mostar: Press-konferencija u povodu predstave “Što te nema…”

NP Mostar: Press-konferencija u povodu predstave “Što te nema…”

602

Mostar — Narodno pozorište u Mostaru saopštilo je u ponedjeljak da će na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u petak 11. oktobra, sa početkom u 20 sati, premijerno biti odigrana pretpremijera predstave „Što te nema …“ autorice Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića.

Riječ je o prvom koprodukcijskom projektu tri pozorišne kuće iz Mostara i Banja Luke – Narodno pozorište u Mostaru, Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i Narodno pozorište Republike Srpske iz Banja Luke, a izvršni producent predstave je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Gradski odbor Mostar.

Premijerne izvedbe bit će odigrane u okviru kulturne manifestacije 100. Šantićeve večeri poezije, i to u Narodnom pozorištu Mostar 11. oktobra, zatim premijera u Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar 15. oktobra, a u Narodnom pozorištu Republike Srpske 18. oktobra.

Povodom premijere pomenute predstave, u utorak, 08. oktobra sa početkom u 10 sati u “Studiju 64” bit će održana konferencija za medije kojoj će prisustvovati reditelj Erol Kadić, direktor Narodnog pozorišta u Mostaru Almir Mujkanović, umjetnički direktor Narodnog pozorišta u Mostaru Emir Spahić, umjetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Vladimir Đorđević, PR Narodnog pozorišta Republike Srpske Jelena Trnimić Miličević, direktor Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Ivan Vukoja, dramaturg Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Dragan Komadina, v.d predsjednica Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Gradski odbor Mostar Sanja Bjelica, te ansambl predstave.

Karte za premijeru u NPM-u su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9:00 do 14:00 sati, na dan igranja predstave od 9:00 do 14:00 sati, te od 18:00 do 20:00 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: marketing@npm.ba, porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

(StarMo)