Naslovnica Život NP Mostar: “Huzur” stiže u petak

NP Mostar: “Huzur” stiže u petak

608
Martina Mlinarević

Mostar — Praizvedba predstave „Huzur“ autorice Martine Mlinarević, u režiji Alme Lapajne, bit će upriličena u petak 07. februara u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru (NPM), saopćeno je iz NPM.

Predstava Huzur donosi priču o borbi, suočavanju sa najtežim ljudskim strahovima, o slobodi i odgovornosti. Tema je kompleksna, univerzalna i vječna. Sva pitanja koja se prožimaju kroz predstavu zapravo čovjek sam sebi postavlja kroz proces gradnje civilizacije. U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Fatima Kazazić Obad, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Vedran Vilogorac, Jasmin Krpo, Amela Kreso i Emir Sejfić. Dramatizaciju predstave potpisuje Adnan Lugonić, scenografiju Tomaž Marolt i Alma Lapajne, kostimografiju Alma Lapajne, a muziku Rambo Amadeus.

Prva repriza predstave je već narednog dana 8. februara, a svi oni koji ne budu u prilici doći do svojih ulaznica za navedeni termin, predstavu će moći pogledati 14. i 21. februara od 20 sati.

Povodom premijere pomenute predstave, u srijedu, 5. februara u 10 sati u “Studiju 64” NPM-a, bit će održana konferencija za medije kojoj će prisustvovati: rediteljica Alma Lapajne, direktor Narodnog pozorišta u Mostaru Almir Mujkanović, umjetnički direktor Narodnog pozorišta u Mostaru Emir Spahić, te ansambl predstave.

Cijena ulaznice za premijeru iznosi 10 KM, dok za reprize cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9:00 do 14:00 sati, na dan igranja predstave od 9:00 do 14:00 sati, te od 18:00 do 20:00 sati, saopćeno je iz NPM.

(StarMo)