Naslovnica Mostar Novoformirani Narodni orkestar Mostar nastupa u Blagaju

Novoformirani Narodni orkestar Mostar nastupa u Blagaju

452
Narodni orkestar Mostar

Mostar — “Narodni orkestar Mostar” u saradnji sa Kulturnim centrom Blagaj večeras organizuje svoj prvi samostalni koncert pod nazivom „Sevdahom kroz Hercegovinu“ u sklopu Kulturnog ljeta u Blagaju.

Koncert će biti održan na igralištu Osnovne škole “Blagaj” u 21 sat. Cijena ulaznice 3 KM uz obavezno pridržavanje epidemioloških mjera.

Narodni orkestar Mostar je formiran na adresi Centra za kulturu Mostar ove godine.

Ovu muzičku grupu su formirali muzičari i pjevači grada Mostara koji su dobro poznati kako na ovim prostorima tako i šire, a kao ideja prije svega očuvanja i njegovanja naše tradicionalne narodne muzike.

“Ideja je da obuhvatimo kroz razne projekte i druge stilove muzike od starogradske, šlagera dalje do narodne muzike i ostalih balkanskih naroda. Orkestar pored stalne ekipe muzičara, kao naši stalni članovi čine istaknuti pjevači sa ovih grada Mostara: Adnan Jakupović, Salem Sihirlić, Anel Čorda, Dino Memić, Hamza Šantić i dr. Naš cilj je prije svega da očuvamo sevdalinku i narodnu muziku u izvornom i orginalnom izvodjenju i da obogatimo jedan kulturni sadržaj na ovim prostorima kroz razne projekte, a sigurni smo da je publika željna ovakvih projekata tako da u narednom periodu očekujete od nas još dosta nekih noviteta i koncertnih aktivnosti”, saopćili su iz Narodnog orkestra Mostar.

(StarMo)