Naslovnica Sport Novinar ga uhvatio “na prepad”…

Novinar ga uhvatio “na prepad”…

325
foto: ilustracija

Sarajevo — Barcelona je jučer potvrdila da Quique Setien više nije trener ovog kluba, ali čini se da su već našli zamjenu.

Setien je dobio otkaz nakon što je Barcelona doživjela blamažu u Ligi prvaka od Bayerna (8:2). Iako navijači traže smjenu cijelog rukovodstva kluba jasno je da se to neće desiti.

Josep Maria Bartomeu je odmah krenuo u potragu za novim trenerom, a prvi izbor bio mu je Xavi. No, legendarni igrač je ponovo odbio poziv s Camp Noua, a onda se Bartomeu okrenuo Ronaldu Koemanu.

Koeman je spreman da napusti selektorsko mjesto Holandije kako bi preuzeo Barcelonu i čini se da je tu već sve završeno, piše SportSport.ba. On je za holandski NOS potvrdio da je došao pravi trenutak da preuzme klub za kojeg je nekada igrao.

Novinar je pitao da li je došao trenutak kada je sebi rekao da želi preuzeti Barcelonu: “Da, da. Želim trenirati Barcelonu, ali prije nego što sve ne bude zvanično ne mogu vam reći ništa više iako to želim. Vjerujem da je sada došao pravi trenutak”, poručio je Koeman.

(StarMo)