Naslovnica BiH Novih 48 oboljelih u BiH, jedna osoba umrla

Novih 48 oboljelih u BiH, jedna osoba umrla

336
foto: agencije - ilustracija

Sarajevo — Broj novooboljelih od koronavirusa u Bosni i Hercegovini i danas je u porastu.

Prema posljednjim informacijama, u protekla 24 sata zabilježeno je još 48 novih slučajeva, od čega 27 u Federaciji Bosne i Hercegovine i 21 u Republici Srpskoj. Broj novooboljelih ipak je manji nego juče.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH na prisustvo koronavirusa testirano je 259 uzoraka, od kojih je 27 pozitivno na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom i Kantonu Sarajevo.

U FBIH oporavljeno je 980 pacijenata, dok je trenutno aktivan 271 slučaj pozitivan na COVID-19. Potvrđen je 41 smrtni ishod kod oboljelih od koronavirusa, prenose bh. mediji.

Novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 21 osobe u Republici Srpskoj, nakon testiranja 322 laboratorijska uzorka, a prijavljen je i jedan smrtni slučaj, starije žene iz Teslića – podaci su entitetskog Intituta za javno zdravstvo.

Kada su u pitanju novozaraženi, radi se o 12 osoba muškog i devet ženskog spola, od kojih su šest mlađe, 11 srednje i četiri osobe starije životne dobi.

Do sada je u RS potvrđeno 1.628 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 119 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

(StarMo)