Naslovnica Sport Novi uspjesi bh. atleta

Novi uspjesi bh. atleta

276

Mostar — Bosanskohercegovačke atlete – takmičari u disciplinama body building i fitness – ostvarili su zapažene rezultate na Svjetskom prvenstvu, koje je proteklih dana održano u slovenačkom Kopru.

Bh. tim, sastavljen od tri člana, na tom renomiranom svjetskom takmičenju činili su sportisti iz Mostara, Konjica, kao i jedan takmičar, bh. državljanin, sa trenutnom adresom u Italiji.

Adnan Alagić iz Konjica, u svom prvom izlasku na binu, u kategoriji physique, osvojio je 4. mjesto, dok je u drugom izlasku na takmičenje, u kategoriji physique masters preko 40 godina popoeo se na pobjedničko postolje, osvojivši 1. mjesto.

Igor Koluder iz Mostara je, u kategoriji physique masters preko 40 godina zauzeo visoko 5. mjesto, dok je u još jednom nastupu zauzeo 4. mjesto, u kategoriji body building do 80 kilograma.

Mirsad Hajdić, iz Italije, imao je zapažen nastup, ali nažalost nije se uspio plasirati u top 5 na Svjetskom prvenstvu u Sloveniji.

Zbog iznenadnih zdravstvenih problema, na Svjetskom prvenstvu u Sloveniji nije nastupila u takmičarskoj konkurenciji svjetska profesionalna šampionka Elma Škaljić iz Mostara, iz mostarskog Body building kluba (BBK) “Mo klub”. Ona je, uprkos tome, imala zapaženu ulogu na šampionatu, jer je bila jedan od sudija na tom takmičenju.

Takođe, dobila je i priznanje za najbolju sportsku karijeru u 2021. godini. Dala je i intervju slovenačkoj državnoj televiziji, u kojem je, pored ostalog, pozvala takmičare iz cijele Evrope i svijeta na Otvoreno prvenstvo Evrope, koje će se 4. septembra održati u Mostaru, rečeno je za StarMo u BBK “Mo klub” Mostar.

(StarMo)