Naslovnica Život Novi sukobi u Jerusalemu: Ranjeno 150 Palestinaca

Novi sukobi u Jerusalemu: Ranjeno 150 Palestinaca

296
foto arhiva

Jerusalem — Više stotina Palestinaca ozlijeđeno je u ponedjeljak u novim sukobima s izraelskom policijom na Platou džamija u istočnom Jeruzalemu.

Do novih sukoba došlo je na Dan Jeruzalema kojim se po hebrejskom kalendaru slavi izraelsko osvajanje Starog grada u Šestodnevnom ratu 1967. godine.

Od ranog jutra stotine, ako ne i hiljde Palestinaca, ”bacaju projektile na izraelske snage sigurnosti na Platou džamija, trećem najvećem svetištu muslimana, kojeg židovi nazivaju Brdo hrama”, prenosi France Presse. Novinar te agencije vidio je nekoliko desetaka ozlijeđenih kako su vozilima hitne pomoći odvedeni s Platoa.

„U sukobima je ozlijeđeno nekoliko stotina ljudi“, od kojih je pedesetak hospitalizirano, objavio je palestinski Crveni polumjesec.

Izraelska policija priopćila je kako radi na zaustavljanju nasilja na Platou, ali i „u drugim dijelovima Starog grada Jeruzalema“.

„Molitva se nastavlja kao i obično“ na Zidu plača, zapadnom zidu Brda hrama, no „nećemo dopustiti ekstremistima da prijete sigurnosti stanovnika“, dodala je policija.

 

(StarMo)