Naslovnica Sport Novi selektor BiH do 31. decembra

Novi selektor BiH do 31. decembra

193

Sarajevo — Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine trebao bi biti izabran najkasnije do kraja godine, jedan je od zaključaka današnje sjednice Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), saopšteno je iz N/FS BiH.

U narednim danima bit će sačinjena uža lista kandidata s kojima će potom biti obavljeni potencijalni razgovori, kako bi na koncu ”fudbalska vlada” do 31. decembra i imenovala selektora državnog tima BiH.

Nastup fudbalske reprezentacije BiH u UEFA Ligi nacija ”A”, u kojoj su popularno zvani ”zmajevi” u grupi ”1” bili posljednji i ispali u niži ”B” rang ovog takmičenja, Izvršni odbor N/FS BiH ocijenio je neuspjehom.

Neuspjehom je ocijenjeno i ispadanje iz baraža za EURO te shodno tome i mandat doskorašnjeg selektora Dušana Bajevića koji je predvodio BiH u spomenutim utakmicama.

”N/FS BiH se zahvaljuje dosadašnjem selektoru i njegovom stručnom štabu na radu u prethodnom periodu, a izbor novog selektora će biti obavljen u skladu s propisanim procedurama u okviru N/FS BiH. Izvršni odbor će poduzeti sve neophodne aktivnosti kako bi se izbor i imenovanje novog selektora obavilo u optimalnom vremenskom okviru”, saopštili su šturo i ”diplomatski” iz N/FS BiH, prenosi federalna.ba.

(StarMo)