Naslovnica Politika Novi Sad: Čović obišao rodnu kuću bana Jelačića

Novi Sad: Čović obišao rodnu kuću bana Jelačića

457

Novi Sad — Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović boravi u posjeti Hrvatima u Vojvodini, gdje se susreo s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, s kojima je razgovarao o trenutnom položaju hrvatskog naroda u Vojvodini, očuvanju kulturnog nasljeđa i budućim planovima saradnje Hrvata u BiH i Hrvata u Vojvodini, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Nakon sastanaka sa zvaničnicima, upriličena je sveta misa u crkvi sv. Jurja i obilazak rodne kuće bana Josipa Jelačića, nakon čega je sinoć održana svečana akademija Hrvatskog nacionalnog vijeća u Novom Sadu. Dr. Dragan Čović održao je govor prisutnima uz osvrt na dosadašnje zajedničko djelovanje i predstojeće napore u intenziviranju saradnje.

Prisutnima su se obratili i generalni sekretar predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Nikola Selaković, te državni sekretar Centralnog državnog ureda Republike Hrvatske za Hrvate van Republike Hrvatske Zvonko Milas. Svečana akademija je pored brojnih prisutnih okupila i predsjednika Pokrajinske vlade Vojvodine Igora Mirovića, te ambasadora Republike Hrvatske u Republici Srbiji Gordana Bakotu, stoji u saopštenju.

(StarMo)