Naslovnica Region Novi Sad: 17 uhapšenih zbog lažnih diploma…

Novi Sad: 17 uhapšenih zbog lažnih diploma…

138
foto arhiva - ilustracija

Novi Sad — Zbog prodaje fakultetskih diploma na Univerzitetu “Union-Nikola Tesla” uhapšeno je 17 lica, među kojima i tri policajca, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Hapšenje su izvršili pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole i Odjeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su G. K. (48) odgovorno lice Univerziteta “Union-Nikola Tesla” i dvije žene zaposlene na Univerzitetu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo trgovina uticajem i falsifikovanje isprave uhapšeni su i tri policijska službenika.

Uhapšeno je još 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo trgovina uticajem, a među njima i Trivun Ivković, nekadašnji upravnik Kazneno-popravnog zavoda Sremska Mitrovica.

Kako se sumnja, u periodu od januara 2020. do marta 2021. godine G. K. je koristeći svoj službeni položaj da bi pribavio drugim fizičkim licima uvjerenja o stečenom visokom obrazovanju, a pravnom licu imovinsku korist u iznosu od 960.000 dinara.

(StarMo)