Naslovnica Politika Novi predsjednik SBIH: Koalicije su nužno zlo

Novi predsjednik SBIH: Koalicije su nužno zlo

336

Sarajevo — Stranka za Bosnu i Hercegovinu predstavila je danas u Sarajevu novog vršioca dužnosti predsjednika te stranke Semira Efendića.

Efendić je kao kandidat Stranke demokratske akcije izabran za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo gdje trenutno služi novi mandat.

Na konferenciji za medije izjavio je da je prihvatio ponudu te stranke da bude v.d. predsjednik sa željom i namjerom da predanim radom naprave odgovornu, dosljednu, demokratsku i modernu stranku kakva treba svima u BiH.

Dodao je da je istupio iz SDA nakon dugo godina jer je uvjeren da njegov daljnji angažman u toj stranci ne može dati doprinos promjeni političke situacije u BiH.

– Nadam se da će Stranka za BiH na narednim izborima ostvariti uspjeh na dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine – istakao je Efendić, prenijeli su bh. mediji, pozivajući se na Fenu.

Upitan o eventualnim budućim koalicijama Stranke za BiH, poručio je smatra da su koalicije nekad nužno zlo, te da bi bilo najbolje da građani bar na entitetskom i nižim nivoima vlasti daju povjerenje jednoj stranci i da znaju ko je odgovoran.

(StarMo)